Dit weekend te doen: Keep Them Rolling en Open Monumentendag

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedintumblrmail

Ook dit weekend is in Haaksbergen van alles te beleven en te doen. Haaksbergen Actueel heeft de volgende tips voor je:

Keep them rolling

Foto: Nico Asbroek

Keep Them Rolling
Elk jaar opnieuw komt de vereniging Keep Them Rolling naar Sint Isidorushoeve voor het Twente-Achterhoekweekend. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van militaire voertuigen, maar ook boten en vliegtuigen. Dit jaar bestaat de vereniging 45 jaar. Het terrein van de HAMC aan de Binnenveldweg is omgetoverd tot een bivak en het hele weekend is het voor deelnemers mogelijk om toertochten te rijden in de omgeving. Zondagochtend is het voor belangstellenden mogelijk mee te rijden in een Sherman-tank. De toegang tot het bivak is gratis.
Monumentendag

Foto: Eveline Lenderink-Wensink

Open Monumentendag
Diverse monumenten in de nabije omgeving van Haaksbergen openen de deuren. Met elkaar zijn ze verbonden door een fietstocht die begint aan de Wiedenbroeksingel bij DAC de Dingel. Bij MBS aan de Stationsstraat is een informatiestand ingericht over archeologie in Haaksbergen en zal er in de middag is er de mogelijkheid om ‘Pracht en Pröttel’ te laten zien aan antiquairs en archeologen. Wie weet komen er wat pareltjes naar boven. Zaterdag rond de klok van 16.00 uur zal wethouder Ellen Prent de jaarlijkse Monumentenprijs uitreiken. Zondag is het mogelijk om een wandeling te maken langs de diverse begraafplaatsen in Haaksbergen, hiervoor is opgave vooraf noodzakelijk. Opgave kan via mail.

Naast deze tips is er uiteraard nog veel meer te doen in Haaksbergen. Veel van deze activiteiten zijn terug te vinden in de agenda van de Haaksbergse VVV.